Täällä länsirannikolla tuosta silakasta on tapana tehdä jos jonkinlaisia etikkaliemessä killuvia sattumia....tässä yksi mainio resepti.
700g silakkafileitä, joista sitten nyljetään nahka pois. Parhaiten se tapahtuu kun otat fileen käteesi nahkapuoli kämmentä kohti ja hieman taitat keskikohdasta niin peukalon kynnellä lähtee fileet kummaltakin puolelta nahasta irti hyvin, olettaen tietysti niiden olevan tuoreita, koska vanhetessaan ei lähdekään niin mainiosti irti. Joka tapauksessa nyljetään siis fileet.
Liemi 1.
½ l vettä
1 dl etikkaa
2 rkl suolaa (ei mielellään mineraalisuolaa)
Sekoita liemi hyvin ja kaada silakoiden päälle, anna kypsyä ainakin 6h.
Liemi .
½ l vettä
1,75 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
1 tl kutakin Musta-, valkopippuria ja maustepippuria
2 sipula viipaloituna
tilliä maun mukaan eli n 1 dl tai .....
Valkosipuliakin voi laittaa, mutta sitten nimi muuttuu olennaisesti :-)
Annetaan maustua n. vuorokausi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti