Kävimme vaimoni kanssa hänen kurssikaverin luona tuossa taannoin. Hän laittoi meille tietysti vähän ruokaa Lauantaipäivän kunniaksi. Olen toki tiennyt hänen olevan mainio kokki ja leipuri, onhan hän maatalon tyttö eli äidin opit ovat menneet perille ja tässä tapauksessa erittäin hyvin. Olen elämäni aikana valmistanut perunoita jos jonkinlaisessa muodossa, mutta tämä tapa oli aivan uusi.
Kuori sopiva määrä perunoita syöjien mukaan. Lohko ne ja kuivaa pinta talouspaperilla. Laita perunat uunivuokaan mausta suolalla timjamilla ( mielellään tuoreella, mutta kuivattukin käy) ja ropauksella rosmariinia. Hieman mukaan myös mustapippuria. Sitten päälle muutama ruokalusikallinen soijakastiketta ja öljyä (rypsi, auringonkukka tai oliivi) ihan mistä itse pitää eniten. Pistä n.200° uuniin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen ota ne pois ja lisää kermaa maun mukaan ja vielä puoleksi tunniksi uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti