Vaikka kuinka huudan "tee-se-itse" nimeen nyt on pakko sanoa, että lanttu- ja porkkanasurvoksen ostin valmiina. Johtuu siitä, ettei asunnossamme ole sähkölevyä ja siis en pääsisi keittämään lanttuja itse. Tuossa kesäasunnon puolella se sähkölevy tosin löytyy, mutta olisi järjetöntä energian haaskausta sen lämmittämiseen näin talviaikaan.
LANTTULAATIKKO
1 kg lanttusosetta
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa (itse käytin 15%)
2 kananmunaa
1 dl siirappia
50g voisulaa
2 ml inkivääriä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl jauhettua muskottia
Turvota vain hetki korppujauhoja kermassa, ettei paakkuunnu. Luokkaa 2min siis turvotetaan.
Sekoitetaan ainekset keskenään ja annetaan taas maustua ainakin sen tunnin ennen uuniin laittamista. Pinnalle korppujauhoja reilusti ja voi nokareita tottakai. 175° - 200°C uunissa 1 - 1½h.
Jos haluaa käyttää kiertoilmauunia niin lämpöä 20 - 25° vähemmän.
Mä teen omani aina ilman jauhoja, ne kun on mielestäni ko. tuotteessa aivan turhia. Hyvää on aina ilmankin tullu ja kaikki on menny.
VastaaPoistaMikä on turhaa mikä ei. Korppujauhojen tarkoitus tässä on olla sidosaineena ja niin laatikosta tulee kiinteämpää. Eli eivät ole sinänsä mitään jauhoja.
VastaaPoistaMä laitan "vain" kananmunia, niitä sullakin tuossa ohjeessa, vallan mainio sidosaine on ollut aina ;)
VastaaPoista