sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Maksalaatikkko

Olen aina ennen sanonut, että valmis eineksistä maksalaatikko on paras, olen edelleen samaa mieltä, mutta tämä maksalaatikko versio vetää vertoja saarioistenkin maksalaatikolle. Mielestäni se on jopa parempaa.

MAKSALAATIKKO


1½ dl puuroriisiä
2 sipulia
1½ tl suolaa
n. 350g jauhettua NAUDANmaksaa
2 munaa
1½ tl inkivääriä
1,25 dl siirappia
1 dl rusinoita
7 dl PUNAISTA maitoa


Valmista puuroriisi ohjeen mukaan veteen. Freesaa sipulisilppu pannulla VOISSA!
Sekoita kaikki aineet keskenään massaksi ja sekoita hyvin ja anna maustua hetki ennen vuokiin laittamista. Voitele sanan mukaisesti vuoat VOILLA! Kaada seos haluamasi kokoisiin vuokiin laita voinokareita massan päälle ja paista uunissa n. 175-200°C n. 1- 1½h. 

2 kommenttia:

  1. Miksi NAUDANmaksaa? Toisaalta ihan sama mulle maksalaatikkoa en ikinä syä, Äitee käyttää HIRVENmaksaa ja on syöjien mukaan maailman parasta.

    VastaaPoista
  2. Porsaan maksa maistuu paljon kitkerämmälle kuin naudan maksa. Hirven maksassa taasen maistuu riista, mikä ei sovi kaikkien makuun ja sitä on saatavilla melko rajatusti.

    VastaaPoista